CeraVe Nederland | Welke douchegel past het beste bij jouw huid?
Cerave BLOG
Douchegel | CeraVe

Zo kies je de beste douchegel voor je huid

Icon >

Zo kies je de beste douchegel voor je huid

‘s Ochtends onder je douche springen betekent ook het begin van je verzorgingsroutine. Wat is er dan ook heerlijker dan de geur van je douchegel? Maar je verzorgingsroutine stopt niet na een aromatische douchegel.

Weet je dat een foute douchegel de rest van jouw huidroutine kan beïnvloeden? Zelfs al blijft het slechts seconden op je huid zitten, voor het wordt weggespoeld, een fout product kan je huidbalans aantasten. Soms volstaat zelfs een hydraterende crème niet meer om de meubels te redden.

Je persoonlijke huidverzorging samenstellen is geen makkelijke opgave, dus helpt CeraVe je op weg.

Zonder chemische additieven

Een zeep met een lekkere geur of gekleurd schuim kan de reden zijn waarom je een douchegel koopt. Pas hier echter mee op, als er veel kleuren of geuren in een douchegel zitten verhoogt de kans op de aanwezigheid van chemische additieven . Additieven kunnen agressief zijn voor de opperhuid en zijn liefst te vermijden. Controleer dus altijd de samenstelling van je zeep of douchegel en kies voor neutrale, niet-irriterende en geurvrije producten die uw huid respecteren tijdens het reinigen.

Bescherming tegen externe agressies

De epidermis (buitenste huidlaag) is constant blootgesteld aan externe agressies (koude, warmte, wind, vervuiling etc.), ook als je een bad of douche neemt. In ons water zit kalk, dat is normaal. Als drinkwater is het onschuldig, maar het is niet ideaal als je je huid wilt reinigen. Als de kalk in het water in contact komt met onze huid, droogt ze uit. Dat verzwakt de opperhuid en veroorzaakt een ongemakkelijk trekkerig gevoel.

Wanneer je je lang wast met heet water, kan de huid uitdrogen. Hoge temperaturen verdampen het vocht op je huid, waardoor het zijn vochtgehalte verliest en sneller dehydrateert. Zelfs als we ons wassen, is de huid kwetsbaar voor externe agressies. De keuze voor de juiste douchegel speelt een rol bij het herstel van die huidbarrière. Een herstellende, kalmerende en hydraterende douchegel is aangeraden om je epidermis altijd stevig en comfortabel te houden.

Hydraterende en kalmerende bestanddelen

Een douchegel of zeep met lipiden (vetten), herstelt en bevochtigt de opperhuid. Ceramide, een lipide dat van nature aanwezig is in de huid wordt gebruikt in producten van CeraVe voor hun hydraterende eigenschappen. Om de vochtbalans van de epidermis op peil te houden is een douchegel met ceramiden aangeraden. De natuurlijke vetten hydrateren de huid en onderhouden de opperhuid.

Bovenop ceramiden staan bestanddelen zoals hyaluronzuur en niacinamide niet mis in je verzorgingsroutine. Hyaluronzuur is een ingrediënt dat uitstekend hydrateert, zonder de poriën te verstoppen. De kalmerende en herstellende eigenschappen van niacinamide zullen de huidbarrière verder versterken.

Ceramiden, hyaluronzuur en niacinamide zijn bestanddelen die uitstekend zijn voor de huidbalans en mogen niet ontbreken in een herstellende en versterkende douchegel.

Geef je unieke huid de juiste douchegel

Iedere huid heeft een aangepaste verzorgingsroutine nodig. Een aangepaste douchegel is geen uitzondering op de regel. Kies niet lichtzinnig de eerste gel op het winkelrek, maar maak een weloverwogen keuze.

Bij een droge of zelfs uitgedroogde huid geniet een douchegel met een romige en dikke textuur de voorkeur of een was-olie gemaakt voor bad en/of douche. De vettige stoffen in zo’n producten verwijderen onzuiverheden en laten een beschermende en voedende laag achter op de huid. CeraVe ontwikkelde Hydraterende Reinigingscrème die de huid schoonmaakt en tegelijk uitdroging voorkomt. Door de aanwezige ceramiden, hyaluronzuur en niacinamide in de crème voorkom je beschadiging aan de huid en gaat het trekkerig gevoel weg.

Als je een gevoelige huid hebt is het aangeraden om een hypoallergene douchegel te gebruiken zonder alcohol of parfum met een neutrale PH-waarde. SA Anti-ruwe huid reiniging van CeraVe is ontworpen om de epidermis in alle mildheid te reinigen. Omdat het geurloos, hypoallergeen en geen irriterende ingrediënten bevat, is dit product geschikt voor een gevoelige huid. De ceramiden voeden de epidermis zonder het te beschadigen tijdens het wassen.

Voor een vette huid, zijn producten met niet-comedogene bestanddelen aangeraden. Zo’n bestanddelen vermijden dat de poriën in je huid verstopt raken. De schuimende Reinigingsgel van CeraVe is een douchegel geschikt voor de vette huid en bevat ceramiden, hyaluronzuur en niacinamide. Je kan deze gel gebruiken voor zowel je gezicht, als voor je lichaam omdat de bestanddelen de poriën niet verstoppen.

Probeer steeds op te passen, zelfs al heb je een normaal huidtype. Je huid kan nog steeds uitdrogen na een douche. Gebruik dus steeds een douchegel die je huidbarrière beschermt.

Aandachtspunten onder de douche

- Geen heet water: Als je je wast met te warm water beschadig je de beschermlaag van je opperhuid.

- Niet te lang douchen/baden: Wanneer je je lang wast, kan de huid uitdrogen. Lang wassen aan hoge temperaturen verdampt het vocht op de huid, waardoor het zijn vochtgehalte verliest en sneller dehydrateert.

- Niet te veel gel: Een beetje is genoeg! Geef de voorkeur aan een pomp of een tube om de juiste hoeveelheid product te doseren en te gebruiken.

- Het is beter om je huid zachtjes te deppen tijdens het afdrogen dan dat je hem ruw afveegt.

Rond je verzorgingsroutine af door een hydraterende crème op het hele lichaam aan te brengen, afgewisseld met producten speciaal voor specifieke behoeften zoals een droge voethuid of een kwetsbare oogcontour.